2012 m. kovo 27 d., antradienis

Planuoti vestuves yra smagu I. Vestuvės namuose.

Ką gi, pats planavimo įkarštis. Jei Jūsų vestuvės šią vasarą, tikriausiai, jau po truputį ima nerimukas ir kartas nuo karto sapnuojat vestuvinius košmarus. Oooo, žinau, kad taip būna net ir kruopščiai, nuosekliai viską planuojant.
Visai gali būti, kad jau paskendote tarp tinklaraštininkų ir žurnalų siūlomų idėjų, new wedding trends ir spaudimo iš giminaičių pusės. Pasikartosiu, šventė bus orginali tik tada, kai ji atspindės Jus, o ne antrinę surinktą informaciją. Ir tai, kas yra nauja, nebūtinai bus jauku. Susikurkite savo tendencijas patys ir drąsiai įgyvendinkit savo svajones.
Ką Lapė mąsto apie ateinančios vasaros vestuvių madas? Anoji gi sako, kad jai šią vasarą patiks plunksnos: stručio, povo, raibiausio gaidžio ir t.t.

Stilius - Liutauras Salasevičius "Madam pareis vėliau"; Foto - Saulės pieva photography

Butonjerė. Dovilės Dagės papuošalai

Puokštė - Aida Vitėnaitė; Foto - Romualdas Vaitkus.

Jas pritaikyti savo šventėje galite visaip kaip: aksesuarai mergaitėms ir berniukams, nuotakos puokštė, stalų dekoras. 
Spalvos? Visos absoliučiai. 
Gėlės: pakalnutės, alyvos, anemonijos ir vėl grįžtu prie bijūnų, kurių praeitą vasarą vengiau kaip velnias kryžiaus, nes po užpraeitos vasaros nebegalėjau į juos žiūrėti.








Vis dar lieku ištikima DIY ir EKO idėjoms. Kuo daugiau jų yra vestuvėse, tuo smagiau, tuo šilčiau ir jautriau.






Sprendimas stalo numeriams - nerealus

Pabrėžiu, kai visa tai sukuria planuotoja – dalis intymumo dingsta, kas yra neatleistina. Raskit laiko savo dienotvarkėse toms detalėms. Darykit darbščiųjų rankų darbelius kartu su artimaisiais ir draugais. Patikėkit, jie didžiuosis prisidėję prie Jūsų šventės.
Vis dar noriu daug nėrinių, servetėlių ir margų audinių, skirtingų lėkščių ir servetėlių, sidabro įrankių ir dailių senoviškų arbatinukų. Juos surinkti taip pat yra didis darbas, tad įjunkit į procesą visus pageidaujančius prisidėti, jei ir Jums visa tai patinka.



O kadangi prakalbome apie tokius dalykus, tai leiskit papasakoti apie didžiausią savo siekinį ir, manau, tai yra mano kitos vasaros main new trend – vestuvės namuose.


Taip, darykit vestuves namuose, jei tik turit pakankamai erdvės, nekomplikuotus kaimynus ir esate išradingi. Dar geriau, darykit savo vaikystės namuose. Tie vestuvinių madų vėjai palaidojo vestuvių kaip šeimos šventės idėją, sukišo puotaujančius į restoranus ir viešbučius ar pseudo prabangias sodybas su kičo elementais. Betgi nieko nėra smagesnio, kaip SAVO šventę švęsti SAVOJE aplinkoje. Aišku, jokiais būdais neapsikraukite sumuštinių tepimais ir indų plovimais, tai ir visus kitus darbus už Jus gali padaryti profesionalai. Bet įsivaizduokit, tai Jūsų ilgai laukta diena, šviečia saulutė, Jūs abu gražūs kaip niekad ir kaip visadaJ, o šalia tik artimiausi Jūsų žmonės ir netoliese auga tėčio sodinta obelis, ant kurios kievieną vasarą būdavo pakabinamos supynės ir prie kurios dabar visi fotografuojatės, o ant stalų vazose sumerktos gėlės iš mamos gėlių darželio, kur ramiai sau, kaip ir prieš dešimt metų, dūzgauja bitės.





Į ką reikėtų atkreipti dėmesį susiviliojus idėja švęsti vestuves namuose. Pirmiausia, apsispręskit dėl žmonių skaičiaus. Jei turit didelę sodybą kaime – puiku, jei tik kolektyvinių sodų 6 kvadratukus – savaime suprantama – mega pobūvio reikės atsisakytiJ Svarbu apgalvoti, kaip susodinsite savo svečius, kur jie galės pasidėti savo daiktus bei pasinaudoti vonios kambariu. Jei viduje neturit vakarienei tinkamos patalpos – nebaisu, net ir su itin permainingomis Lietuvos orų sąlygomis, ką nors visada įmanoma sugalvoti. Daili palapinė niekada nepakenkė, nors svajoti apie vestuves po atviru dangumi gi irgi neuždrausta. Žvaigždės, jausmai, muzika, apsikabinimai, ech, net saldu... ir šiek tiek graudu iš pasiilgimo.  Svarbu žinoti kiek elektros turite namuose. Ar užteks jos virtuvei ir muzikos grupei, jei tokią kviečiat, vakare taip pat norėsis šviesos, tad gali reikėti pastatyti generatorių.


SPALVOS: tai, kas tinka Jūsų namams. Nuo ... iki.
GĖLĖS: viskas, ką randate savo ar mamos gėlių darželyje: sodo rožės, tulpės, o dieve – bijūnai...




Dar labai svarbu prieš švenčiant vestuves namuose su mažais vaišių lauknešėliais aplankyti kaimynus – gi nenorit, kad į svečius tą dieną užsuktų ir jų iškviesti policininkaiJ O, kad šventė būtų dar jaukesnė savo namų atvaizdą naudokit jau kvietimuose, iš kurių tai vėliau persikeltų į meniu, stalo korteles ir t.t. Tai tikrai neturi būti nuotrauka, galima savo ranka pabandyti nupiešti namo ir sodo kontūrus arba paprašyti tai padaryti savo draugų "prie meno":)

Ech, aš norėčiau būti pakviesta į tokią šventę...
Jei turit klausimų - žinot kam rašyti, jei norit pasidalinti savo idėjomis apie namų vestuves - always welcome palikti komentarus. Ačiū, ačiūūū.

Lapė Laputaitė Laputauskienė. Visada mylinti.


14 komentarų:

  1. Bijūnai yr gėris! Tik gaila, rugpjūtį biškį bėda jų gauti, antraip nedvejočiau... tikiu, kad gali įspykti per ilgą laiką. Nors gal ne, netikiu :)

    kitos vasaros main new trend, tai yra šios ateinančios ar dar kitos vasaros? :) Būtų labai įdomu pamatyti, kaip atrodytų tokios vestuvės Lietuvoje. Idėja žavinga, tik kol kas manau, kad gana sunkiai realizuojama. Ypač jei užaugai 2 k. bute, tarybinių daugiabučių rajone ir be kolektyvinio sodo. Bet jei ne, tai aš visom keturiom už.

    aš tai vis laukiu, kol lapė po nuosim trumpų vestuvinių suknelių siuviniais ir pavyzdžiais pamosikuos. nu labai laukiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egle, kad jau yra poreikis, tai reikės mosikuoti, padirbėsiu tuo klausimu. O vienas namines šiais metais organizuoju, tik nuotraukų daug negalėsiu duoti poros pageidavimu. Nu, bet pratinsiu tautą, pratinsiu ir daugiau tų naminių pridarysiu, tada jau dalinsiuos nuotraukomis į kairę, į dešinę.

    AtsakytiPanaikinti
  3. oi lauksim, lauksim, mes suknelių (ir vestuvių) lauksim :)

    o trumpos suknelės paieškose tai aš jau daugiau nei metai. turėjau vieną variantą, bet ėmė jis man nebepatikt. išvis, aš labai problematiška rūbų rinkimosi klausimu, o čia tai ne bet koks skudurėlis, gi - vestuvinė suknelė!

    AtsakytiPanaikinti
  4. ech... paskaičiau, padūsavau.. norėčiau dar kartą vestuves daryti. tiek gražumų, tiek puikių idėjų. na gal bent pafotografuoti kokias tokias gražias teks bent vienas

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi, FotoPlunksna, vienas alyvines tai tikrai teks:) Bus daug alyvų, paukštukų ir šiaip gražių dalykėlių. Ar kvietimus pačius gražiausius ever matėt? Jei dar ne - būtinai paprašykit, kad pasiimtu vaikai į priešvestuvinę fotosesiją. Apalpsit;) Egle, o mamos, močiutės suknelės neturit, persiuvam - turėsit ir orginalų ir simbolišką rūbą. Pridėčiau iš aš savo pajėgas dėl tokios idėjos.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Lape, mane galima tujint. Deja deja... tokių reliktų mūsų namie nerasta. Dėl ko man irgi labai gaila.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nu, čia jau kaip pasakysi:) Va, taip man gaila, taip man gaila tų nesaugomų suknelių...

    AtsakytiPanaikinti
  8. man tai gaila, kad neįkalbinam Eglės ilgai suknelei :D arba bent jau transformeriui :)))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nifiga, neklausyk tų fotografių, Egle, daryk kaip norisi:) Pamatytumėt aš kaip dabar eičiau, jei dar kartą tekėčiau, jei kas mane imtų:DDD

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ei, ei, ei, saulės pievos ir pipirų pūgos :)) judvi man visą protą ir susukot :) Nu ir dar dizaineris, bandęs įkalbėt ilgai sukniai.
    Bet aš (ir vėl) sapnavau trumpą :) (košmarai jau naktim kankina nuo galvojimo), tik bėda, kad man nėra nė vienos gražios...

    Lape, tai laukiam kokio pavyzduko. nagai niežti ir akys nekantrauja pamatyt ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Va, va, ką aš ir sakau apie tuos košmarus, pažįstu nuotakas kaip nuluptas jau:D Kai tik turėsiu minutukę, peržiūrėsiu, ką čia galima iš trumpų pasiūlyti, bet negi nėra jokios vizijos, jokios, jokios?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sveiki, o aš šiais metais vestuves švesiu savo tėvų namuose, kur viskas primena mano vaikystę, paauglystę, jaunystę ir mano didžiąją melę, už kurios ir ištekėsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  13. To Shermuonelis: sveikinu, sveikinu ir dar kartą sveikinu. Manau, Jūsų šventė bus tikrai nuostabi. Gal atsiųsit kokią foto po visko?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Puikios idėjos, kai pavyksta tokias idėjas įgyvedinti manau net apšvietimo technika nėra reikalinga. Tikrai labai gražu.

    AtsakytiPanaikinti