2012 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis

Viengungio užrašai. Pamatyti ir nugalėti


Tarp meilės ir neapykantos vienas mažas žingsnelis.
Žiūriu į šauniuosius mūsų olimpiečius, nešiojamus ant rankų, ir galvoju, kad nedaug reikia, voks kelių žingsnių ir būsi pasmerktas. Nenoriu gilintis, kas kaip ir kodėl, tiesiog sakau, kad tarp meilės ir neapykantos labai mažai. Tokia plona ir nematoma linija. Kaip lengva ją peržengti. Ji galioja visur ir visame kame. 
Mums labai lengva sumaišyt su š.. bet ką: nepatikusį rašytoją, kino filmą, muziką, sportininką... ir tai netgi smagu. Neslėpsiu ir pats kartais esu šio "sporto" dalyvis. Neretai turiu savo nuomonę, su savo argumentais ir kol neįrodė man kitaip, kodėl turiu jos atsisakyt? Kažkas sakė, kad tai būdinga tam horoskopo ženklui po kuriuo esu gimęs. Gal ir taip. Nesigilinau, tyrimų nedariau. Visi mes mėgstame būti ekspertais, visažiniais ir nepaprastai šauniais. Bet kaip kartais skiriasi realybė nuo vaizduotes...
Beje, rašydamas apie dergiamus rašytojus, savęs omeny neturėjau. Man dar iki rašytojo toloka. Beje, kaip pastebėjau iš atsiliepimų, pasitaškymas alyva ant žarijų buvo visai į naudą. Džiugu, kad rašau ne tik sau. Kartais banaliai ir nuvalkiotom temom. Ką gi, tema buvo tikrai ne nauja:) Bet, manau, kad ji yra amžina. Ir tik nereikia pasakoti, kad nė karto per pastaruosius metus nė viena nesėdėjot ir nekeikėt vyrų... Kiaulės, ne kiaulės, esu įsitikinęs, kad geresnių epitetų sumąstot. Apskritai jau daug, daug, labai daug metų niekas nesikeičia. Sugebame pakeisti tik pavadinimus ir visa, kas buvo vadinama nuvalkiotais dalykais. Pritariu, kad geriausia tema apskritai - įsijungti fain klipuką ir pasigrožėti, kaip gražūs berniukai, žiopčioja pagal  "nenuvalkiota" ir visai "nelėkštą" dainelę... Kažkaip visai prisiminiau Olialia erą su tuo užknisusiu garsu: Liali pop, liali pop... Bet svarbiausia, kad klipe gražūs berniukai, tokie su kvadratėliais, tokie mažumėle seksistiniai... liali pop... Kaip jie gerai praverčia, manau, kai užeina ilgi depresijos vakarai, kai kažkelintą kartą kažkas "lieka ant ledo". Tada norisi rėkti ir gaivinti mintis gražiais berniukais. Na gerai, aš kartais irgi „pavartau“ gražias mergaites, kai užplaukia koks nors nenormalus periodas ir mano akmeninė širdis ima ir suminkštėja.


Bet ką čia, mes juk visi be galo "kieti" ir sąmojingi, šaunūs ir neįveikiami. Jūra mums iki kelių. Svajonės tik tam, kad suvoktume realybę. Realybę, kai teks sėdėti apsikabinus vyno butelį ir ieškoti jame tos šilumos, kuri pradingo kartu su tuo šaunuoliu, kuris čia buvo svajonių princas, o dabar eilinis... (na mielosios, įsirašykit epitetą pačios, nes jei parašysiu paršas, vėl apkaltinsit, kad kartotis mėgstu:)) dabar užsilipęs ant kitos, dalina šilumą.


Būtų kvaila neigti, kad panašių minčių nebūna mums vyrams. Kartais tos emocijos būna tikros, kartais... Aš jau nekartą mačiau ir regėjau, bei pats suvokiau asmeniškai, kad kartais tebūna ego. Ypač jei nemoki pralaimėti. Sunku pralaimėti, nesvarbu ar tai šachmatai, ar tai dartai, kaip kad skambėjo žodžiai labai visiems žinomoj dainoj. Būti moters atstumtam - tai juk savotiškas pralaimėjimas. Juk nuo mažens mums įkalta į galvą - moterį reikia užkariauti, kaip kad tas baltas princas... Tiesą sakant, baltas princas parašiau netyčia, nes mintis buvo princas ant balto žirgo... Perskaičiau, gavosi įdomi mintis, nes kai pasižiūriu aplink, tai visokių tų princų mūsų lietuvaičių užkariavimuose pasitaiko :) Bet grįžkime apie užkariavimus. Yra toks tipažas vyru, o jų manau tikrai yra dauguma, kurie turi būti visada pirmi. Net bėgime, nesvarbu, kad koja sulaužyta. Taip ir su moterimis. Vyrams yra tarsi įkalta į smegenys: AŠ TURIU UŽKARIAUTI! Taip ir einame kaip per karą, palikdami po savęs daug sudaužytų širdžių, jausmų, emocijų. Ir ne tik svetimų. Savo taip pat. 


Užtat kaip jautru būna, kai tau pasako NE :) EGO. Diiiidelis ir nepajudinamas...Ir tau pasako NE. Bet šuo ir kariamas pripranta :) O šiaip, tai kuo daugiau sako tau ne, tuo daugiau tau darosi dzin. Tai tampa tiesiog žaidimu.  Manau, kad sportinis azartas ir yra viena iš neištikimybės priežasčių. Juk vyrai užkariautojai, o čia bac, ramybės stadija. Aišku, kiekvienam yra savo. Manau, kad viską būtų galima sugrupuoti ir sudėlioti į lentynėles, bet jų gautųsi tiek daug, kad pavargčiau tai darydamas. Kiekvienas pasirenkam tai, kas atrodo mums geriausia, o kartais likimas mus įkalina tam tikruose pasirinkimuose.
Kartais.
Netikiu aš visiška amžina ištikimybe. Kartais kažkam tiesiog sąlygos nesusiklosto būti neištikimu. Ir šįkart aš nieko neprovokuoju, tiesiog teigiu. Jei atrodo ištikimas, tai nereiškia, kad toks ir yra. Tuo juk žmogus ir įdomus, nes nenuspėjamas. Nėra vieno standarto. Tikiu, kad yra unikumų, ir linkiu, kad tie unikumai būtų šalia kiekvienos. Tik svarbu neįsileisti į save abejonės ar įtarumo, nes jis išbujoja greitai, nepaprastai vešliai ir kaip koks soliteris, tyliai auga traukdamas iš tavęs tavo emocijų ir jausmų syvus.
O aš, vis dar viengungiaudamas tikiu, kad po visų savo ieškojimų, sportavimų, blaškymosi, surasiu savo unikumą... Tokią mielą  ir žavią, kokios ar kokio trokštame visi. Unikumo, kuriuo galime pasitikėti, mėgautis buvimu ir suprasti, kad karas baigėsi ir siela džiaugiasi taika. Taika savyje. 


Geros Jums savaitės.

Viengungis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą