2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Sekmadienio skaitiniai. Lapiški sąmonės srautai


Trejos vestuvės. Trys poros. Šeši laimingi žmonės. Du miestai. Daug kilometrų. Mažai miego. Taip kuriamos šventės savaitgaliais.
Aistė ir Robertas. Foto: Saulės pieva, nuotakos stilius nuo iki - Liutauras Salasevičius, Madam pareis vėliau, Jaunikio kostiumas - Suit supply, varlytė - Paukštukų darbas, gėlės - www.rozyte.lt

Inga. Foto: Saulės pieva. Nuotakos šukuosena ir makiažas - Liutauras Salasevičius, Madam pareis vėliau.
O štai ir absoliučiai klasikinių Giedrės ir Dimitri vestuvių pavyzdys. Foto: Reda Mickevičiūtė, nuotakos suknelė, jei neklįstu - Pronovias nėriniuotas gėris, parsigabenta iš Belgijos, puokštė - www.rozyte.lt, nuotakos šukuosena ir makiažas - Gatineau salonas.

Užtat matėm, kaip ant kaimo žvyrkelio šoka rudeniniai lapai netoli Kėdainių, kaip gimsta vaivorykštės ir kokių įvairių jų būna. Penktadienio vakare kūrenom didžiulį židinį, kad išvaikytumėm besileidžiantį šaltį ir kvatojom beveik iš nieko. Ir taip visados, ir per amžius.

Čia tik dalis tų kvatojančių. Iš kairės: renginių vedėjas Robertas Petrauskas (anas yra ir facebook'e), Lapė ir viena iš www.saules-pieva.lt mergaičių, blondiniškoji dalis, gražiu vardu - Daina.

Žmonės kalba, kai kurie prekybos centrai jau pasipuošė kalėdinėm dekoracijom. Bet tai o kur mėgavimasis spalio melancholija ir lietingomis nuotaikomis? Spalis, spalis... Spalį laukia vestuvių sezono uždarymas ir dar gimtadienis. Tikrai dvidešimt ketvirtasJ Tiek metų turi mano pusseserės dukrytės žaislinis minkštas triušis. Čia ji taip sako. Labai mielas vaikas.
O vakar sausakimšoje šv. Kryžiaus bažnyčioje kunigas Doveika sakė Ingai ir Einorui: linkiu Jums vienas kito bijoti. Bijoti įžeisti, <...>, bijoti pastumti. Ir, kai susimąstai, tai kažkur net suskausta. Tereikia tiek nedaug, tik bijoti įžeisti. Nes elgtis su kitais turi taip, kaip norėtum, kad su tavimi elgtųsi.
O tradiciškai turiu pasakyti:
Savaitės gėrybėmis skelbiu Dalės iš Alytaus grybukus, riešutukus, braškytes, kaštonus ir kitas pamirštas lietuviškų vestuvių keptas, saldžias gėrybėles (ačiū, Irma, už kontaktą). Spalvota ir gardu; naujus savo draugus – gospel chorą „BE MUSIC“ – pasipuošę, šaunūs, kai reikia - rimti, ceremonijos pabaigoje - linksmi ir tuo linksmumu užkrečiantys visus susirinkusius.
Foto: Reda Mickevičiūtė
Rekomeduoju juos visiems besituokiantiems bažnyčioje. Dar smagu vėl buvo pamatyti „Old city band“ vyrukus, kurie man net iš Klaipėdos atvežė gėlių!!! Ačiū, berniukai. Itin nuostabi buvo Aistės puokštė, kurią www.rozyte.lt padarė beveik tokią, kokią regėjau vizijose. 

Nu va, matot. Mano arm bouquet:) Tuos mažus puokštės aksesuarus nuotaka parsisiuntė iš ebay,

Tikrai neblogai vertinu “Kauno” viešbutį. Langai nuo grindų iki lubų kambaryje – super sprendimas. Visa Laisvė naktį ir ryte buvo kaip ant delno. O pusrytuką geresnį jau seniai kur bebuvau radusi. Tai visai nemenkai čia tų gėrybių šią savaitę, kai pagalvoji.
Nu, o dabar prie blogybių dalies. Pasakysiu atvirai, man visada labiau patinka dirbti su rangovais, su kuriais jau esu gyvenime susidūrusi. Bet aš nesu prieš naujus draugus. Jei tik tie draugai tikrai padorūs, besistengiantys dėl bendro galutinio rezultato, atiduodantys visas jėgas, kad šventės pavyktų ir žmonės tikrai būtų laimingi. Aš galiu atleisti net šaltą patiekalą, kuris turi būti karštas, tai, kad man reikia vežtis per pusę Lietuvos alaus statinę su visa įranga, taurių bilekiek, staltieses ir stalus – daug ką galima atleisti. Bet tokio rangovo atstovams apgailėtino elgesio, elementarios bendravimo kultūros neturėjimo, kažkokios neracionalios panikos, lojimo ant kitų prisidedančių prie organizavimo bandant dangstyti savo minusus – pamiršti ir apie juos nekalbėti tiesiog NEGALIMA. Taigi, gerbiami “Nautilus” klubo vadovai, nežinau, Paulius gal giminaitis kurio nors yra ar panašiai, bet arba jį išauklėkit ir į kokį seminarą nusiųskit, kad jis padirbėtų su savo balso tonu, arba tegul dirba kitus darbus, kur nereikia bendrauti su žmonėmis. O štai, jei ne rytinis incidentas, tai padavėjus, vadovaujamus Aistės, galėčiau tik pagirti. Tikrai paslaugūs, bendradarbiaujantys ir ne tinginiai. Ai, Pauliaus darbą atiduokit Aistei – gal net dar kartą tada pabandyčiau su Jumis dirbti. Bet nepažadu.
Nu ir vyšnaitė ant pyragaičio. 


Ką aš žinau, reikia dar kokių nors komentarų? Aš kaip planuotoja gyvenime neišleisčiau nuotakos su tokia suknele, tuo daiktu ant pečių, tada dar leopardu rankose, babytės rankenuku (svarstėm su Liutauru šiandien, kam toks daiktas iš viso nuotakai reikalingas, ypač bažnyčioje), dar kokis tai kailis matosi. Žodžiu, vienareikšmiškai Deivis už nuotaką atrodė bent tris kartus geriau. Nepykit, nepykit žmonės, nenoriu nieko įskaudinti, tik, brangieji, gi yra žurnalų dabar visokiausių, internetas ir t.t.
Tai gal tiek.
Geros savaitės visiems. Bijokit įžeisti savo artimą žmogų. Ir leiskit sau mylėti. Ne kas kitas, o tik tie drugeliai pilve ir verčia žemę suktis. Patikėkit Jūs manimi.
Brangieji Lapės koncerno nariai, Renata, Bartai, Pauliau, ačiū už pagalbėlę. Visus tris labai myliu:*

Lapė

P.S. Baigiu sezoną, pailsiu savaitę ir tada imuosi kitų metų vestuvių. Brangieji sužadėtiniai, su kuriais jau buvom susitikę, nepykit ir lukterkit, jei norit, kad Jūsų vestuves planuotų neišprotėjusi planuotoja.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą