2012 m. lapkričio 5 d., pirmadienis

Karalienės nesensta. Juozas Statkevičius. Vasara-Pavasaris 2013.

“Karalienės nesensta“ – deklaravo gerbiamoji, gražioji Indrė Subačiūtė, kalbėdama apie visai kitą dizainerį. Ir anoji buvo teisi.

Foto: Martyno Siruso

Minios nusėdo „Siemens“ arenos kėdes, laukdamos reginio. Kas dar nežinojo, kaip atrodo Juozo Statkevičiaus kvepalų flakonai, dabar jau tikrai žinos, nes gigantiškų scenos rekvizitų nebuvo įmanoma nepastebėti. Juodai balta scenografija – veik kaip šachmatų lenta. Ir sužvengia žirgas, gal tas pats, kuris užbaigė kolekcijos pristatymą paskutinį kartą – partija pradėta.
Išdidžiai žingsniuoja karalienė, išdabinta Barboros Radvilaitės perlais, lydima nuolankių freilinų.

Foto: Vincas Alesius

Foto: Martynas Sirusas


Keičiasi rokiruotės ir tarp bokštų – didžiulių kvepalų buteliukų ritmingai nardo rikiai, karaliai ir amžinosios Juozo Statkevičiaus damos, šį kartą griežtesnės ir tikslesnės, romantiškų besiplakstančių audinių minimumas.





Visos šios foto Vinco Alesiaus

Kiek iškrenta iš konteksto tie blizgūs beveik sportiniai kostiumai, kurie labiau primena masinei gamybai kurtus ir jau anksčiau pristatytus sportinius rūbelius, bet tiek to.
Foto: Martynas Sirusas

Gerbiamas dizaineris sako, kad jį šiuokart įkvėpė Giovanni Battista paveikslas „Siuvėjas“. Ir aš tikiu. Puikus portretas.


Rami pavėsinga tamsa. Sodri spalva. Šlapia plyta, beveik bordo, juoda, šilta ruda, gili žalia – pagrindinės kolekcijos spalvos. Šarvo blizgesys, oda ir sado-mazo diržų raštai, nori nenori primenantys Ispanų inkviziciją – neleidžia prisnūsti, jei esi atidus stebėtojas.




Ei, Bartai, čia tavo kambariokė:)

O ką čia kambariokei daro Juozas?:)

Foto: Vincas Alesius

Nuoga krūtinė, pridengta tik voratinklio plonumo audiniu, klubai, geometrinės figūros rūbuose, plunksnos, ilgos vyriškos garbanos, ir juodos it smala barzdos, kryžiai kryželiai, šventosios sopulingos širdys, tos morenginės apykaklės ir rankogaliai – viskas taip renesansiškai tapybiška...



Visos šitos foto Vinco Alesiaus

O štai trumpų vyriškų kelnių prisižiūrėjau dar šį rudenį Sicilijoje, vietiniai Itala miestelio vyryčiai tokias dėvi veik kasdien. Ar kada mūsiškiai kiek įdomiau pasižiūrės į savo garderobą?

Foto: Martynas Sirusas

Nemačiau iš arti, kaip atrodo ten tie prabangūs, specialiai kolekcijai gaminti batai, papuošalai, sagos, audinių faktūros ir t.t., nes sėdėjau tarp mirtingųjų kažkuriame sektoriuje, kažkurioje eilėje. Ką dabar, reikės ryt susižvejoti pletkų:)

Foto: Vincas Alesius

Ai, o tai kaip be vestuvinės suknelės? Minkštai, šiltai, sakyčiau, žiemiškai. 




Foto: Martynas Sirusas

Kiekvienas jo kolekcijų pristatymas – spektaklis. Sunku įsivaizduoti, kiek prie tokio projekto žmonių dirba, kiek jame J. Statkevičiaus vaizduotės, kiek draugų, komandos indėlio. Keistoka kolekcijos paskirtis - 2013 metų pavasaris-vasara. Ale gyvenam prieblandos zonoje, tai galgi neverksim dabar dėl odos ir storesnių audinių, tamsių spalvų ir ilgų rankovių ar ne? O ir Karalienei viskas gi leidžiama. Bet kokiu atveju, jei nebūčiau gavusi bilieto dovanų – negailėčiau nė vieno išleisto lito už šitą valandą mados teatro.

Foto: Martyno Siruso

Taigi žilas plaukas, Karaliene, dar ne rodiklis, laukiu kitų metų performanso, Juozai.

Lapė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą