2012 m. lapkričio 3 d., šeštadienis

Kuo tikriausios vestuvės. Olia ir Alessio

Ką gi, turto tiek prisikaupė, kad žūt būt reikia dalintis. O kadangi vis dar gyvenu Sicilijos įspūdžiais, bet kol kas dar tik teberuošiu didįjį rašinėlį apie ten patirtus nuotykius ir atradimus - noriu šiandien pasidalinti šiek tiek itališkomis, šiek tiek olandiškomis Olios ir Alessio vestuvėmis. Iš tiesų niekas nesupaisys, kiek tautų maišėsi šioje šventėje, nes draugai suvažiavo iš visų pasaulio kampelių, o ir koks skirtumas. Svarbiausia, kad buvo linksma.

Olia ir Alessio, lietuvaitė ir italas, šiuo metu gyvena Olandijoje. Didžioji dalis šventės planavimo vyko internetu, tačiau pora tvirtai žinojo, ko nori, o ko ne. Svarbiausia buvo išsirinkti pobūvio vietą, kur būtų tikrai gera virtuvė, norėjosi šiek tiek lauko, nes kad ir kokią mes turim tą vasarėlę, nesinori nuo jos slėptis. Mūsų konkursą šį kartą laimėjo "Mabre Residence Hotel" su savo santabarbarišku kiemeliu miesto centre ir jų restoranas "Steakhouse Hazienda". Bet gal apie viską reikėtų papasakoti su vaizdinėmis priemonėmis, ane?


Jaunikis ruošėsi tame pačiame viešbutyje. Jame pora ir dalis svečių buvo apsistoję jau prieš šventę. Kadangi vestuvėse dalyvavo ir keletas visai mažutukų vaikiukų, kambariuose, prižiūrint šaunioms auklytėms, jiems buvo šilta, saugu ir patogu.





Gėlėmis rūpinosi www.rozyte.lt. Mezginį puokštei ir vazelėms nupirko pati nuotaka.



Nuotakos makiažu rūpinosi Giedrė Marcinonytė, salonas UFF.

Gėlės plaukuose gražu, bet labai, nu labai laikina. Manau, Olia, sutiks, kad geriau tokiu atveju rinktis dirbtinas grožybes, kurių dabar net Lietuvoje galima laisvai rasti: http://www.doviledage.com/, Du žiedeliai ir t.t., ir pan.


Bateliai pirkti www.brandos.nl

Man patinka batai. Daug batų. Batelių fetišu tai vadinasi, tikriausiai.




Suvaldyti itališką temperamentą bažnyčioje nebuvo darbelis iš lengvųjų. Gal tik po trijų garsių raginimų visi susėdo į klauptus ir galima buvo pradėti ceremoniją.

Viską stebėjo Olios ir Alessio sūnelis, apie kurio krikštynų šventę šiek tiek papasakosim kažkada vėliau

Ir štai linksmi, laimingi prie altoriaus jaunikį atlydi tėvai. Charizma ryški ir neblėstanti.



Ir štai atkeliauja nuotaka. Lengvą, trumpą suknelę su įstabia iškirpte nugaroje siuvo Vamp mados namai www.vamp.lt

Porą nuostabioje seniausioje Vilniuje šv. Mikalojaus bažnyčioje sutuokė kunigas Vidas, iškilmes laikęs lietuvių-italų kalbomis.

Štai kodėl man ši bažnyčia viena gražiausių: erdvė ir neperkrautas interjeras.








Po ceremonijos svečius vaišinom šlakeliu tikro, šalto šampano. 










O ko čia ne Italija?








Vat štai tas grožis!








Kiekvienas svečias buvo apdovanotas savo asmeniniu angelėliu, kuris dar ir parodė kelią iki stalelio.


Kadangi orai mūsų nelepina Lietuvoje, o tą dieną turėjom ir lietaus, ir kitų panašių gėrybių, taigi pobūvį turėjom paslėpti palapinėje. Norėdami kiek įmanoma išlaikyti lengvumą, rinkomės nedengiamas amerikietiško tipo kėdes.

Mezginiuotą vestuvių spaudą mums gamino www.mailingservice.lt

Gėlytes į daugybę vazelių sumerkė Lapės koncerno kolektyvas:)




Taigi reikėjo susirinkusiems pristatyti ir keletą lietuviškų vestuvių tradicijų. Spėkit, kas tapo šeimos galva:)



O čia olandiškas akcentas. Pasirodo, jie vestuvių pobūvį pradeda torto pjaustymu. Olia ir Alessio būtinai norėjo išlaikyti šią tradiciją, tik... mes tortą padarėm su jūros gėrybėmis ir patiekėm kaip pirmąjį šaltą patiekalą prieš sėdant prie staliukų.


Vat štai kokio gražumo



Tėtis ir sūnus.

Šeimos židinys

Šokiai pokiai vėliau persikėlė į restoraną, kur buvo patiekti ir desertai. Štai tokia buvo šventė, kurią įamžino Saulės pieva photography merginos www.saules-pieva.lt Gal nieko nepamiršau? Jei ką prisiminsiu - būtinai parašysiu, jei norėsit, kad ką nors patikslinčiau - rašykit, pasistengsiu atsakyti.

Laputaitė

4 komentarai:

  1. Labai gražu ir iš tiesų charizmatiška :) Norėjau pasiteirauti kas rūpinosi ir iš kur atkeliavo tie nuostabūs angelėliai su svečių vardais?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gintare, juos per Kaziuko mugę, jei neklįstu, pamatė pati nuotaka. Ilgai svarstėm, ką galėtumėm svečiams dovanoti, tai angeliukai tikrai mus išgelbėjo. Kaip sakant, tikrąja to žodžio prasme:) Galėsiu Olios pasiteirauti kontaktų gamintojų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. 1) kaip smagu visa tai prisimint. Kaip noretusi pakartot...
    2) Mums tikrai skirtingos nuotraukos patinka:)))
    3) Del geliu tai tikrai, kazkaip su tavim nepasitareme ir stai kas isejo. Aciu Dievui, nuostabioji planuotoja laiku tas nuvytusias gelytes pasalino. Ypatingai kai pamaciau koki grozi Dovile Dage buvo sukurusi Egles A. vestuvems, labai gailejausi, kad nebuvau dirbtiniu pasirinkusi.

    AtsakytiPanaikinti
  4. :) Bus dar tų progų, Olia, garantuotai:) O ir be gėlyčių plaukuose tikrai gražiai atrodei:) Aš tai kokią dieną pas tavo mamą šukuosenai užsirašysiu. Tokiai, kaip per sezono uždarymą;) Gintarės prašymu teiraujuosi angeliukų gamintojų kontaktų. Ar galima?

    AtsakytiPanaikinti